.


    Aclariment del Departament d'Interior en relació a la informació sobre la instal•lació de plaques solars a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Eixample

    Comparteixi
    avatar
    Mosso
    ADMINISTRADOR

    Nombre de missatges : 213
    Age : 42
    Registration date : 30/07/2008

    Aclariment del Departament d'Interior en relació a la informació sobre la instal•lació de plaques solars a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Eixample

    Missatge por Mosso el Dv Gen 23, 2009 1:44 pm

    Aclariment del Departament d'Interior en relació a la informació sobre la instal•lació de plaques solars a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Eixample

    En relació a la informació sobre la instal•lació de plaques solars a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Eixample, el Departament d'Interior vol aclarir que:

    El Departament d'Interior va encarregar a GISA el concurs per a l'adjudicació per a la realització del projecte de la comissaria dels Mossos d'Esquadra- Policia de la Generalitat de l'Eixample situada a la Plaça d'Espanya, 1 de Barcelona. La resolució del concurs va tenir lloc el mes de febrer de 2005. El guanyador del concurs va ser l'arquitecte Oriol Bohigues Guardiola i el seu despatx MBM.

    El Departament d'Interior va facilitar els programes funcionals i les necessitats de les diferents unitats (Comissaria de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, Oficina de DNI i passaport del Cuerpo Nacional de Policia i els serveis territorials del Servei Català de Trànsit) que hauran de treballar en l'edifici. Així com una sèrie de recomanacions respecte a mesures d'eficiència i estalvi energètic.

    Donada la ubicació a sud de les dues façanes principals, els arquitectes del despatx MBM encarregats del projecte original van dissenyar la col·locació de plaques fotovoltaiques en tres de les sis façanes del complex per tal de produir energia elèctrica.

    La superfície que ocupen aquestes plaques és de 380 metres quadrats. La seva situació a la façana és ocupant el cantell del forjat i una alçada de 90 cm des del paviment interior amb l'objectiu d'evitar la sensació de vertigen que dóna una façana vidriada; simulant una barana.

    Els espais interiors disposen de llum natural ja que tots els despatxos donen a una de les tres façanes. Els mòduls de les finestres són de 2,50 metres d'alçada per 1 metre d'amplada, dels quals només 0,90 metres són ocupats per les plaques. Això deixa una superfície d'entrada lumínica de 1,40 per 1 metre que garanteix la entrada de llum natural en tots els despatxos.

    La producció d'aigua calenta sanitària provindrà de les calderes ajudades de les plaques tèrmiques ubicades a la coberta i no de les plaques fotovoltaiques.

    L'edifici ocupa 10.300 metres quadrats construïts, i l'import adjudicat per a la seva construcció és de 13.952.678,36 euros.


    _________________


      Data i hora actual: Ds Nov 18, 2017 10:44 pm