.


    El Dispositiu Martell, per a resoldre i prevenir els robatoris a establiments a Empuriabrava, conclou amb 11 persones detingudes i la resolució de 17 fets

    Comparteixi
    avatar
    Mosso
    ADMINISTRADOR

    Nombre de missatges : 213
    Age : 42
    Registration date : 30/07/2008

    El Dispositiu Martell, per a resoldre i prevenir els robatoris a establiments a Empuriabrava, conclou amb 11 persones detingudes i la resolució de 17 fets

    Missatge por Mosso el Dj Des 04, 2008 1:33 pm

    El Dispositiu Martell, per a resoldre i prevenir els robatoris a establiments a Empuriabrava, conclou amb 11 persones detingudes i la resolució de 17 fets.

    L'Àrea Bàsica Policial (ABP) de l'Alt Empordà - Roses ha dut a terme durant el mes de novembre un dispositiu policial, de nom Martell, per tal de prevenir els robatoris a Empuriabrava (sobretot a establiments comercials) i resoldre els fets d'aquest tipus que s'havien produït les darreres setmanes. Executat per mossos tant de la Unitat de Seguretat Ciutadana com d'Investigació i en col·laboració amb la Policia Local de Castelló d'Empúries, el dispositiu va concloure el cap de setmana passat amb el balanç següent: la resolució de 14 robatoris amb força a establiments i 3 més a l'interior de domicilis, la detenció (en alguns casos 'in fraganti') d'11 persones com a presumptes autores d'aquests fets i l'ingrés a presó de 4 dels detinguts.

    Els detinguts -la majoria de nacionalitat espanyola, establerts recentment a Empuriabrava i amb antecedents per delictes contra el patrimoni- són:

    · Miguel Ángel CR, de 23 anys i amb domicili a Castelló d'Empúries. Ha ingressat a presó
    · Javier DS, de 18 anys i amb domicili a Castelló
    · Francisco GE, de 28 anys i amb domicili a Castelló. Ha ingressat a presó
    · Sónia MM, de 25 anys i amb domicili a Castelló
    · Esteve RA, de 19 anys i amb domicili a Palau-Solità i Plegamans
    · Àngel Alonso OM, de 28 anys i amb domicili a Santa Perpètua de la Mogoda. Ha ingressat a presó
    · Fèlix AP, d3 26 anys i amb domicili a Santa Perpètua de la Mogoda
    · Ibrahim EA, de 29 anys, nacionalitat marroquina i domicili a Castelló
    · Hicham A, de 27 anys, nacionalitat marroquina i domicili a Castelló
    · Fanika P, de 24 anys, nacionalitat romanesa i amb domicili a Castelló. Ha ingressat a presó
    · Marius T, de 19 anys, nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut

    Els robatoris amb força els haurien comès els detinguts esmentats a vegades actuant en solitari i altres vegades en parella o bé en grups reduïts. Malgrat això i tot i que, com els investigadors de la comissaria de Roses han determinat, hi havia una coneixença més o menys estreta entre els diferents detinguts, aquests no formaven un grup organitzat ni tampoc tenien un modus operandi clar.

    Tant actuaven a plena llum del dia com de nit. Per a entrar als establiments o els habitatges, solien trencar un vidre o malmetre un accés. Ara bé, un dels detinguts, Àngel Alonso OM, presumpte autor de tres robatoris en establiments, forçava els accessos d'una manera molt acurada utilitzant eines com ara tornavisos i també desmuntava 'sense trencar-los- els vidres de les portes.

    Els establiments afectats van ser principalment bars i restaurants, però també comerços i negocis com ara perruqueries, una farmàcia i una immobiliària. En tres casos els robatoris es van quedar en temptativa, ja que la policia va enxampar 'in fraganti' els presumptes autors. Per exemple, el dia 6 de novembre Marius T i Fanica Pasku van ser enxampats per una patrulla de Seguretat Ciutadana dels mossos quan manipulaven la marquesina d'un restaurant valent-se d'un parell de tornavisos. El dia 22 de novembre Esteve RA, Hicham A i Ibrahim EA també van ser enxampats 'in fraganti' quan intentaven entrar en un restaurant.
    br> Pel que fa als robatoris en domicilis, el dia 6 de novembre a Sònia MM, Miguel Àngel CR i Javier DS, la Policia Local de Castelló d'Empúries els va atrapar 'in fraganti ', just quan sortien en un domicili.

    En tots els casos, l'objectiu del robatori eren diners o bé objectes que els lladres creien que podrien vendre.


    _________________


      Data i hora actual: Dv Abr 20, 2018 7:29 pm